Výborná mňamka, ktorú som musela vyskúšať. A moji milí, oplatilo sa. Prepojenie chutí je veľmi zaujímavé. Recept sa osvedčil. Zjedlo sa všetko 🙂 Nech sa pači, tu je origoš recept zo stránky Liptovskej mliekarne, avšak ja som si dovolila pár minimálnych zmien, ktoré som vypozorovala.
Budete potrebovať:
125 g Liptov Bryndze
70 g Liptov Masla
4 červené cvikly
aceto balsamico
olivový olej extra virgin
soľ a čierne korenie
½ PL posekaného tymiánu
½ PL posekanej petržlenovej vňate
alebo iných zelených byliniek
Postup:
V miske vyšľaháme emulziu z oleja, octu, soli a korenia. Cviklu ošúpeme a nakrájame na 7 mm hrubé kolieska (prípadne aj tenšie). Tie následne ponoríme do emulzie a poukladáme na plech, na ktorom je papier na pečenie. Dáme zapiecť do rúry na 15 minút . Ale to uvidíte, kedy ti už bude. Najmä vyskúšajte, aby cvikla nebola tvrdá.
Medzi tým si vymiešame bryndzu s bylinkami a Liptov maslom, ktoré si ale predtým nechajte na kuchynskej linke zmäknúť. Dajte potom do špricu/zdobiaceho vrecka. A odložte bokom.
Upečenú cviklu vyberieme, necháme trochu vychladnúť a ukladáme na seba na striedačku s vrstvou Liptov Bryndze. Pohrajte sa s tým, oplatí sa to 🙂
Tip pre celiatikov: Podávame s bezlepkovými krekrami, alebo doma vyrobeným chutným chlebom a listovým šalátom.
Tip pre neceliatikov: Podávame s talianskym chlebom, či bielou bagetou a listovým šalátom. Prípadne si k tomu urobte maslové toasty.
Prajem príjemné vychutnávanie