Víťazom súťaže v zručnosti kuchárov na veľtrhu Danubius Gastro sa stal Patrik Balkóci, Chef de partie z Grand Hotela Kempinski High Tatras. Obhájil tak svoje minuloročné prvenstvo. Zlatú medailu mu v tomto ročníku súťaže porotcovia udelili za prepeličku so zelerovým pyré, marhuľový knedlík s gazdovskou slaninou s rehydrovanými marhuľami na portskom víne. Na dekoráciu použil čerstvú naplátkovanú hľuzovku, zelený olej zo stopkového zeleru a záhradné bylinky.
„Pre našich hostí v Grand Hoteli Kempinski vo Vysokých Tatrách sa vždy snažíme
v rámci menu pripraviť niečo unikátne, aby si okrem krásnej prírody a oddychu dopriali aj výnimočné kulinárske zážitky,“ povedal Patrik Balkóci s tým, že je rád, že jeho umenie ocenila aj odborná porota. Súťaž organizoval Zväz kuchárov a cukrárov a bola sprievodným podujatím gastronomického a hotelierskeho veľtrhu Danubius Gastro. Úlohou súťažiacich bola príprava dvoch porcií moderného inovatívneho pokrmu s prílohami v časovom limite 45 minút. Hlavnou surovinou bola prepelička a zeler, ostatné suroviny si zvolili súťažiaci.
Obhájenie titulu a zlatú medailu privítala aj generálna manažérka Grand Hotela Kempinski High Tatras Kathrin Noll. “Na Patrika a jeho druhú zlatú medailu v súťaži sme hrdí, rovnako ako na celý tím kuchárov, ktorí pracujú pod vedením šéfkuchárov Tomáša Tejbusa a Jozefa Brezu,” povedala na margo ocenenia. Dodala, že hostia môžu prepeličku vo variácii s aula zemiakmi, hlivou kráľovskou a hubovým čajom ochutnať v rámci zimného menu, ktoré sa v Grand Restaurant v súčasnosti podáva. Výnimočný kulinársky zážitok poskytne hosťom aj chrbát z daniela v kombinácii s topinamburom, rakytníkom a makadamiovými orechmi.
foto:Grand Hotel Kempinski High Tatras