Tieto syrové žemličky pôvodom z Brazílie sú veľmi obľúbenou náhradou klasického pečiva už aj na Slovensku. Základnou surovinou tejto pochúťky je tapioková múka vyrábaná z hľuzy manioku. Ďalšie suroviny na recept sú vajíčka, mlieko, olej, soľ a parmezán alebo iný syr podľa chuti. Jednoduché, však?
S čím a kedy podávať Pao de Queijo?
Pao je výborné ako príloha k hlavným jedlám, miesto klasického pečiva ku grilovaným špecialitám či ako večerné „zobkanie“ na gauči pred televízorom. No keďže sú tieto žemličky ľahko uskladniteľné a možno ich odložiť aj do mraziaka, na Slovensku viete kúpiť už aj hlbokomrazené Pao de Queijo. V prípade nečakanej návštevy ho len nerozmrazené upečiete a teplé podávate.
Viac o Pao de Queijo sa dočítate na webe slovenského výrobcu tejto dobroty: Coška fajne.