Tapioková múka je veľmi obľúbená aj v našich končinách, pretože obsahuje veľa vlákniny, čím pôsobí ako prírodné probiotikum a jej konzumácia je teda výbornou prevenciou proti chorobám hrubého čreva. Okrem toho obsahuje veľa vitamínov skupiny B, kyselinu listovú a je bohatá na minerály.
Top svetové recepty z tapiokovej múky
Tapiokovú múku možno využiť v rozličných podobách, v sladkých i slaných receptoch. Medzi najobľúbenejšie recepty pripravované z tapiokovej múky patrí:
- Pao de Queijo – obľúbené brazílske žemličky s parmezánom
- bezlepkový kváskový chlieb – tapiokovú múku je potrebné zmiešať ešte s inou bezlepkovou múkou v správnom pomere,
- rizoto z červenej ryže so šampiňónmi – šampiňóny obalíme pred restovaním v tapiokovej múke, aby sa nepripekali a krásne leskli,
- pohánkovo-hlivové fašírky – tapiokovú múku pridávame na zahustenie zmesi, z ktorej vytvarujeme placky,
- zdravé datľové tyčinky a lá Twix – cesto na tyčinky pripravujeme z tapiokovej a ryžovej múky.