Silvester sa blíži. Pemýšľate čo by si vaši hostia radi dali? Určite by to malo byť niečo malé, zaujímavé, lákavé a v neposlednom rade aj chutné. My sme stavili na syry. Na stránke slovenských syrov Liptov sme našli zaujímavý tip, ktorý sa nám zapáčil. Preto sa s vami chceme podeliť o tento ľahký a rýchly recept, ktorým svojich priateľom určite potešíte. A samozrejme že aj seba. Tak už len rýchlo skočte do chladničky skontrolovať či máte všetky suroviny, prípadne odbehnite do obchodu… a zajtra sa do toho môžete pustiť. Radšej však kupujte suroviny dvojmo, lebo Burger pareničky sa ohromne rýchlo míňajú 🙂
Na 12 porcií potrebujete:
150-200g uvarenej šošovice
1 ks vajíčko
2 PL strúhanky
1 šalotka, pokrájaná
2 ks strúčiky cesnaku, pokrájané
1 ČL majoránu
soľ a korenie
12 ks koliesok cibule
12 ks koliesok uhorky
kečup
olej
Uvarenú šošovicu zmiešame s opraženou cibuľou a cesnakom, dochutíme majoránom, soľou a korením. Primiešame vajíčko a strúhanku a formujeme mini burgery. Vypražíme ich do zlatista. Necháme vychladnúť.
Prekrojíme pareničku, vložíme na spodnú časť parenice 1 burger, potom koliesko cibule a uhorky, troche kečupu a prikryjeme vrchnou časťou parenica burgeru. Prepichneme špáradlom.
A ešte tu máme aj tip: Môžeme si urobiť aj mäsový variant z mletého mäsa.
happy New Year 🙂